| SPORTMASSAGE

 

Sportmassage is er op de eerste plaats om blessures te voorkomen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verhardingen, melkzuur) te verminderen.

Zowel de beginnende als de gevorderde sporter heeft baat bij een deskundige behandeling en begeleiding. Maar ook tijdens het dagelijks leven kunnen er problemen ontstaan. Denk aan stress, een verkeerde werkhouding, een niet alledaagse zware inspanning of training. Deze kunnen leiden tot verhardingen in de spieren.

Gespannen spieren, soms stramme en pijnlijke spieren zijn de mogelijke gevolgen. Spieren die, bijvoorbeeld door langdurige of overmatige belasting gespannen zijn, kunnen ontspannen worden, waarna spierknopen kleiner en afvalstoffen weg gedrukt worden.

Sportmassage kan  goed worden toegepast vóór een (sport)-inspanning, zodat de door massage soepel geworden spieren de afvalstoffen beter kunnen verwerken. Maar ook zeker na een (sport) inspanning zorgt de massage voor een beter herstel.

Met massage maak ik vastzittende spieren los. Hierdoor komt de doorbloeding weer op gang, kunnen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en kunnen de spieren snel herstellen. Er zijn verschillende massagetechnieken, zoals wrijven, kneden, klopbewegingen en schudden.

 

De effecten van sportmassage

  • Verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
  • Stimulering van de spieractie en ontwatering van de spieren
  • Ontspannend effect voor de spieren
  • Effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen
  • Kortere hersteltijd bij blessures
  • Pijnbestrijding van de spieren
  • Ontspannende werking op het gehele lichaam en geest

TERUG

| ONTSPANNINGSMASSAGE

 

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest.

Het is één van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel. Een ontspanningsmassage heeft een positief effect op lichaam en geest. De door stress gespannen spieren worden losgemaakt. Door de ontspanning wordt de ademhaling regelmatiger en wordt de hartslag rustiger. Door massage wordt de bloedcirculatie geactiveerd en vindt er in het lichaam een betere warmteverdeling plaats.

Het op reguliere basis losmaken van gespannen spieren kan blessures helpen voorkómen.

Het kan zelfs helpen bij stressklachten, burn-out en bij spierspanningsklachten als hoofdpijn en nek- of rugklachten.

Door handelingen als strijken, kneden e.d. (de basistechnieken) bevordert de klassieke massage de gezondheid doordat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Door wrijvingen en druk ontstaat warmte waardoor de bloedcirculatie zal toenemen. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrug klachten etc. geeft deze massage veelal direct verlichting!

 

TERUG

| HOOFD- EN GEZICHTSMASSAGE

 

Deze hoofdmassage is bij uitstek geschikt voor het tot rust komen in geval van overbelasting op het werk of thuis. Bij concentratieproblemen of nervositeit door stress is deze vorm van massage een uitkomst. Veel cliënten omschrijven de hoofdmassage als 'bevrijdend' en dat is precies waarvoor deze massage is bedoeld: bevrijden van spanning in het hoofd, het afvoeren van stress en afvalstoffen. Je voelt je weer 'nieuw'.

Wat hoofdmassage doet: kalmeert het zenuwstelsel door het afvoeren van stress, het lymfestelsel wordt geactiveerd, afvalstoffen worden afgevoerd en spierknopen worden losgemaakt. Spanning op de ogen wordt licht vermindert, stijfheid in nek en schouders neemt af, het stimuleert de zuurstofopname in de huidlagen. Het verbetert de algehele circulatie in het hoofd, verstevigt en verfrist de huid van gezicht en nek. Ook verbetert het concentratievermogen en kan het verschillende vormen van hoofdpijn verlichten.

 

TERUG

| VOETREFLEX MASSAGE

 

Elke dag moeten onze voeten ons gewicht dragen en soms een veelvoud daarvan als we werken of sporten. Onze schoenen zijn ook niet altijd het beste voor onze voeten. Daarbij besteden we in het algemeen minder aandacht aan onze voeten dan ze verdienen...

Waar zouden we zijn zonder onze voeten? Ze dragen ons volledige lichaam - dag in, dag uit. Maar die nachtenlange danssessies, torenhoge stiletto’s en kilometers (hard)lopen eisen wel zijn tol. We mogen onze voeten dus best af en toe een beetje verwennen. Wat is er dan beter dan een fijne voetmassage? Een voetmassage zorgt weer voor ontspannen voeten en een betere doorbloeding.

 

TERUG

| ZWANGERSCHAP MASSAGE

 

Deze massage is een perfecte manier om een vrouw te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam. Verschillende klachten die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan, worden door de zwangerschapsmassage aanzienlijk verminderd. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal warmtekussen (40-45 graden), terwijl de cliënt gewoon op haar rug blijft liggen.

 

Massagetherapie zorgt ervoor dat het lymfesysteem beter werkt zodat de afval stoffen beter afgevoerd worden. Daardoor zal je minder last hebben van bijvoorbeeld opgezwollen zware benen. De massage zorgt ook voor stabilisatie van je hormonen. Massage therapie is een uitstekende keuze voor elk zwangere vrouw. Het vermindert stress en zorgt voor een ontspannen gevoel. Ik werk aan alle ongemakken van de zwangerschap: rugpijn, stijve nek, kramp in de benen, hoofdpijn, pijn in de gewrichten en dikke benen en vocht ophopingen. De ontspanning zorgt ook voor een betere nacht rust.

 

 

TERUG

| STOEL MASSAGE

 

Stoelmassage is een activerende drukpuntmassage welke tegelijk ontspannend werkt.

Het is dé manier om je gasten een effectief revitaliserende ontspanning te geven. Bij stoelmassage gaat het om massage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde ziekten zoals: RSI, symptomen en uitwerkingen van stress.

Stoelmassage is bevorderend voor de bloedsomloop, het beter te laten stromen van de energiebanen en het lichaam (weer) in balans te brengen. Stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage (Shiatsu) en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

 

 

 

TERUG

JANUARI 2022 © LEEF! | WWW.MCWORX.NL